Propunerea de retrimitere la Comisia juridica a fost facuta in plen de grupul ALDE.

Comisia juridica are termen o saptamana.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca va solicita plenului retrimiterea la comisie a proiectului legii gratierii pentru a fi adoptat in forma propusa de Guvern, mentionand ca acesta este punctul de vedere al coalitiei de guvernare.

Punctul de vedere pe care l-am exprimat, al coalitiei PSD-ALDE, este ca vom cere in plen retrimiterea proiectului la comisie, pentru ca proiectul sa fie adoptat in forma avansata de Guvern. E forma pe care o sustinem si dorim ca, din aceasta perspectiva, lucrurile sa fie extrem de clare, mai ales dupa turbulentele care au avut loc saptamana trecuta”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat de ce doreste coalitia adoptarea legii in forma trimisa de Guvern, din moment ce actul normativ a fost modificat in Comisia juridica inclusiv cu voturile PSD si ALDE, Tariceanu s-a marginit sa spuna doar ca nu sustine punctul de vedere al comisiei.

Principala diferenta intre forma agreata la comisia juridica si forma initala a proiectului este ca aceasta din urma prevede gratierea pedepselor de pana la 5 ani in timp ce celalat prevede gratierea pedepselor de pana la 3 ani in intregime si scaderea cu trei ani din pedepsele de la 6 pana la 10 ani, scrie Hotnews.ro.

Liviu Dragnea, nemultumit de amendamentele propuse de Serban Nicolae

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, ca senatorii social-democrati din Comisia juridica au incurcat destul de mult Legea gratierii, iar cea mai buna varianta este ca proiectul sa fie adoptat de Senat in forma trimisa de Guvern, in conditiile in care nu presedintele comisiei, Serban Nicolae, decide cum se va incheia acest subiect.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Serban Nicolae, a declarat, luni, ca dezideratul liderului PSD, Liviu Dragnea, ca Legea gratierii sa fie adoptata in forma Guvernului poate fi implinit la Camera Deputatilor.

Serban Nicolae a mai declarat ca legea gratierii, asa cum a fost adoptata de comisia pe care o conduce, este ”absolut ineficienta” pentru ca ”nu rezolva absolut nimic” din moment ce doar aproximativ 450 de persoane ar urma sa iasa din inchisoare si alte aproximativ 600 ar urma sa beneficieze de reducerea pedepsei.