Politica 8 Mai 2017 11:16
Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis, luni, un mesaj de felicitare presedintelui ales, Emmanuel Macron, precizand ca Romania vrea sa contribuie, alaturi de Franta si de celelalte state partenere, la relansarea si aprofundarea proiectului european, scrie ziaruldeiasi.ro.

"Cu ocazia victoriei dumneavoastra in alegerile prezidentiale din Republica Franceza, doresc sa va adresez, in numele meu personal si al poporului roman, cele mai calde felicitari, impreuna cu urari de deplin succes in exercitarea inaltelor responsabilitati ce v-au fost incredintate. Prin alegerea dumneavoastra, poporul francez s-a pronuntat ferm si clar in favoarea continuarii implicarii Frantei in sustinerea proiectului european. Romania doreste sa contribuie, alaturi de Franta si de celelalte state partenere, la relansarea si aprofundarea acestui proiect esential, astfel incat sa putem oferi mai multa securitate si prosperitate cetatenilor nostri, intr-un context marcat de multe provocari si incertitudini", se arata in mesajul sefului statului.

"Folosesc acest prilej pentru a va asigura de intreaga mea disponibilitate de a lucra impreuna cu dumneavoastra la aprofundarea relatiilor privilegiate dintre Romania si Franta, pe baza Parteneriatului Strategic solid existent intre tarile noastre. Sunt convins ca Sezonul cultural comun din 2018-2019 va reprezenta si el o ocazie excelenta pentru a scoate in evidenta bogatia si diversitatea relatiilor noastre", a mai spus Klaus Iohannis.

Citeste si: Grindeanu: Victoria lui Emmanuel Macron, veste buna pentru Europa si pentru Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.