Politica 4 Mai 2017 17:34 de Clara Vacaru
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat pe senatorul Serban Nicolae si declaratiile facute de acesta pe tema legii gratierii. Seful social-democratilor a declarat ca situatia va fi „transata” in partid, dar ca el nu va mai „permite” ca membri ai PSD sa afecteze prin actiunile lor imaginea partidului.

Sunt destul de dezamagit de modul in care a functionat pana acum Comisia juridica de la Senat. Pe mine ma intereseaza ca in legea care va fi votata sa nu fie acele amendamente. Legea gratierii nu va cuprinde gratierea faptelor de coruptie. (...) Ce s-a intamplat la Comisie ieri, ce s-a intamplat astazi, ce se va putea intampla in continuare, va fi un subiect de discutie in partid. Acele amendamente nu vor intra in raportul final al Comisiei”, a declarat Dragnea, potrivit Digi24.ro.

Intrebat daca majoritatea membrilor PSD sunt in favoarea gratierii condamnatilor pentru coruptie, seful social-democratilor a raspuns: „Categoric, nu”.

O sa discutam despre modul in care unii colegi de-ai nostri inteleg sa respecte ceea ce se decide in partid. Partidul nu trebuie respectat doar inainte de a primi confirmarea ca esti pe o lista si ajungi in Parlament. Partidul trebuie respectat si ulterior. Pareri personale putem avea fiecare dintre noi in baie sau in alte locuri. Eu cand vorbesc, ca presedinte al PSD, vorbesc statutar in numele partidului si in urma unor decizii care s-au adoptat in partid”, a mai spus Dragnea.

Potrivit acestuia, in prima sedinta a Comitetului Executiv se va discuta situatia de la Senat si, implicit, a senatorului Serban Nicolae. „Nu o sa mai permit nimanui sa afecteze imaginea acestui partid”, a sustinut seful PSD.

La inceputul lunii martie, dupa ce Serban Nicolae a depus amendamentele care extindeau gratierea la condamnatii pentru coruptie, Liviu Dragnea spunea ca acesta isi va retrage amendamentele. Nicolae spunea ca nu-si retrage propunerile si ca nu mai este ca „pe vremuri, cu opinia unica ce emana de la partid si de la conducatorul iubit”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.