Politica 4 Mai 2017 17:31
Dupa ce Curtea Constitutionala a respins, joi, ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului la Legea 90, care impiedica persoanele condamnate sa ocupe functii in Guvern, presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat ca aceasta decizie "confirma intreaga sa jurisprudenta referitoare la integritatea functiei publice", scrie jurnalul.ro.

"Decizia Curtii Constitutionale de astazi confirma intreaga sa jurisprudenta referitoare la integritatea functiei publice. Ar fi fost catastrofal pentru Romania si pentru credibilitatea CCR sa fi fost negate deciziile anterioare, date in situatii similare, iar condamnatii sa poata face parte din Guvern.
A fost depasit un hop, dar doar pentru moment, pentru ca in Parlament PSD-ALDE continua campania in favoarea coruptiei si a condamnatilor, prin modificarea legislatiei penale.

Asteptam, bineinteles, considerente care vor insoti aceasta decizie. Chiar daca mai tarziu, e sanatos ca s-a incheiat asa aceasta etapa.
Din acest punct de vedere, cred ca ar trebui avuta in vedere aceasta interdictie si pentru alte functii si demnitati publice, inclusiv pentru parlamentari", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.