Politica 4 Mai 2017 16:27 de Clara Vacaru
Vicepresedintele ALDE, Andrei Gerea, a anuntat, joi, dupa sedinta Delegatiei Permanente, ca Daniel Constantin, Mircea Banias si Eugen Durbaca au fost exclusi din partid, desi cu doi dintre ei s-a incercat o mediere timp de o saptamana, insa fara vreun rezultat si a precizat ca votul a fost unul covarsitor pentru excluderea celor trei.

S-au votat trei excluderi din partid, in persoana domnului Daniel Constantin, domnului Mircea Banias si domnului Eugen Durbaca. Nu au fost facute si alte propuneri de excluderi. Aceste nume le stiti deja de o saptamana. A fost o saptamana in care s-a incercat o mediere cu doi dintre cei aflati aici pe lista, care au depus anumite actiuni impotriva partidului in justitie, dar din pacate nu s-a putut ajunge la niciun rezultat si atunci am fost nevoiti sa luam aceasta decizie astazi”, a declarat vicepresedintele ALDE Andrei Gerea.

Un vor covarsitor, din 96 de prezenti au fost 92 de voturi pentru Daniel Constantin si cate 91 pentru ceilalti”, a adaugat Gerea.

Trei foruri de conducere ale ALDE - Biroul Politic Executiv, Biroul Politic Central si Delegatia Permanenta - s-au reunit joi in sedinte succesive pentru a decide excluderea fostului co-presedinte al formatiunii Daniel Constantin.

Biroul Politic Executiv al ALDE a decis joia trecuta sa propuna Delegatiei Permanente excluderea din partid a lui Daniel Constantin, Calin Popescu Tariceanu avertizandu-i pe cei care au semnat contestatiile in instanta sa si le retraga, altfel vor fi si ei exclusi.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.