Politica 4 Mai 2017 17:58
PNL se va adresa oficial Comisiei Europene cu privire la schimbarile operate de Guvern prin OUG asupra procedurii de numire a conducerii ANCOM, noteaza ziare.com.

"Guvernul a schimbat intempestiv, prin OUG, modul de numire a conducerii ANCOM. A fost eliminat presedintele Romanei din procedura de numire a presedintelui ANCOM.

Pana acum, Guvernul propunea presedintelui Romaniei seful ANCOM, iar presedintele Romaniei il numea in functie.

Procedura reglementata pana la adoptarea OUG a fost rezultatul negocierilor cu Comisia Europeana pentru solutionarea unei proceduri de infringement declansata impotriva Romaniei in 2009.
Comisia Europeana a imputat Romaniei instabilitatea institutionala de la nivelul ANCOM, generata de interventii politice repetate pentru schimbarea conducerii ANCOM.

Guvernul NU a prezentat o justificare a modificarilor facute prin OUG, in mod netransparent, si nici vreo corespondenta in acest sens cu Comisia Europeana. Acest lucru ridica suspiciuni cu privire la intentia PSD de a altera grav independenta ANCOM.

PSD duce o campanie de parazitare politica a institutiilor statului, tranformandu-le in sinecuri pentru clientela de partid. Acest lucru va distorsiona piata comunicatiilor electronice", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.