Politica 4 Mai 2017 13:53
Robert Tudorache, secretar de stat in Ministerul Energiei si seful ALDE Pitesti, a fost numit presedintele consiliului de administratie al Nuclearelectrica, informeaza Digi24.

Consiliul de administratie al producatorului de energie Nuclearelectrica l-a numit pe secretarul de stat in Ministerul Energiei Iulian-Robert Tudorache in functia de presedinte al consiliului de administratie al companiei, cu un mandat provizoriu.

”Iulian-Robert Tudorache urmeaza sa ocupe functia de presedinte al consiliului de administratie pe o perioada de patru luni de zile, perioada aferenta mandatului provizoriu detinut in cadrul consiliului de administratie al SNN, in conformitate cu Hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor nr. 2/24.04.2017”, arata un comunicat al companiei.

Tudorache este sef al ALDE Pitesti si fost consilier al fostului ministru al Energiei, Andrei Gerea.

Ministerul Energiei, care controleaza toate deciziile in adunarea generala a actionarilor Nuclearelectrica, a impus luna trecuta un nou consiliu de administratie provizoriu, din care nu fac parte Bogdan Stanescu si Daniela Lulache, actualul directorul general al societatii, pe care ministrul Toma Petcu nu i-a mai dorit in conducerea companiei.

Platit bine din functii la stat

Potrivit Hotnews.ro, Tudorache este seful ALDE Pitesti, apropiat de Andrei Gerea, fost ministru al energiei si actual deputat ALDE de Arges. Tudorache a candidat fara succes la Senat, pe listele ALDE Arges, insa a ajuns consilier local, dupa alegerile din vara. A fost consilier al fostului ministru Andrei Gerea, pozitie din care a fost recompensat cu o multime de sinecuri in companii energetice de stat, castigand din toate acestea peste 155.000 lei in 2015.

De profesie avocat, in 2015, anul in care l-a consiliat pe Andrei Gerea, a primit mai multe functii in companii de stat, potrivit unei declaratii de avere completata in iunie 2016. A fost consilierul directorului general al companiei Conpet, functie pentru care a fost platit cu 45.159 lei. A fost si membru in Consiliul de Administratie al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleara (RATEN), functie remunerata cu 22.275 lei. De asemenea, a fost membru in Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara, de unde a mai castigat 35.633 lei. Nu a ocolit nici Nuclearelectrica de unde a primit inca 27.000 lei, pentru functia de mebru secretariat tehnic. In plus, a fost si membru intr-o comisie de negociere a Hidro Tarnita, o companie de stat fantoma, functie platita cu alte 20.000 lei. Pentru functia de consilier al ministrului nu a primit decat 5.176 lei.

Citeste si:
Joe Biden, omagiu adus secretarului de stat Madeleine Albright
Joe Biden, omagiu adus...

Practic, in 2015 a castigat peste 155.000 lei pentru toate aceste sinecuri. Din asistenta juridica, la cabinetul sau de avocatura, a castigat 25.000 lei in 2015. Tudorache il inlocuieste pe Alexandru Sandulescu, un inginer detinator a unui doctorat in domeniu, cu o vechime de 33 de ani in domeniul energeticii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.