Politica 3 Mai 2017 15:53
Presedintele Klaus Iohannis pledeaza pentru descentralizare, avertizand ca pentru realizarea acesteia trebuie implicata intreaga administratie.
"Guvernantii sa se foloseasca cu intelepciune de invatamintele trecului si sa nu introduca o discriminare intre autoritatile publice locale. (...) Politica celui mai puternic, pur si simplu, nu mai merge", a spus presedintele, citat de digi24.ro.

"Nu un partid, nu un om, nu o guvernare, cum incearca unii sa ne convinga, ci intreaga administratie trebuie implicata in tot acest efort colectiv. Cu cat aceste lucruri se fac in grupuri mai restranse, cu atat erorile si nereusitele vor fi mai pronuntate si mai grave pentru comunitatile locale.

Descentralizarea si modernizarea administratiei nu se pot face impotriva cuiva, ci pentru a imbunatati sistemul, cum nu pot fi facute impotriva cuiva, tin sa va anunt, ca nu pot fi facute nici pentru cineva.
Doar prin consens pot fi gasite cele mai bune solutii. Asadar, va incurajez sa va asumati responsabilitatea de a participa cu solutii la aceasta dezbatere. Nu lasati pe altii sa decida in locul dumneavoastra, intrucat de dumneavoastra depinde viata cetatenilor din comunitatile pe care le reprezentati", a mai spus seful statului in cadrul evenimentului "Modernizare, dezvoltare, descentralizare. Administratia locala vorbeste!'.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.