Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, a mentionat cateva precizari referitoare la comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

"In acest moment nu exista niciun fel de invitatie adresata domnului Iohannis de a participa la o astfel de sedinta a comisiei”, a declarat Madalina Dobrovolschi, citata de dcnews.ro.

"Reglementarile parlamentare permit existenta unei anchete parlamentare. O ancheta parlamentara insa nu poate sa cerceteze o cauza, o actiune sau evenimente care fac obiectul unei cercetari judiciare. Din aceste punct de vedere este o cu totul alta discutie", a adaugat ea, citata de digi24.ro.

"As mai face o precizare de ordin tehnic, referitoare la persoanele care pot fi invitate. Poate o comisie de ancheta parlamentara sa invite orice persoana care lucreaza in zona Guvernului si a institutiilor publice, insa, daca nu este vorba despre o astfel de persoana, persoana vizata poate sa primeasca invitatia, dar poate sa refuze participare la o astfel de ancheta", a mai spus purtatorul de cuvant al Presedintiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.