Premierul Sorin Grindeanu a precizat ca Guvernul nu va da o ordonanta de urgenta pentru a rezolva nemultumirile taximetristilor, solutiile urmand a fi adoptate, in urma unor dezbateri, prin proiect de lege.

"Am vazut ca ieri (miercuri - n.red.) ministrul pentru Dialog Social (Gabriel Petrea - n.red.) s-a intalnit cu reprezentantii sindicatelor, ai asociatiei respective. Vreau sa subliniez - nu Guvernul rezolva chestiunile care tin de autorizatii, de Ilfov, de Bucuresti. Nu este o chestiune care sa tina de partea guvernamentala, in schimb inteleg nemultumirile legate de anumite reglementari din lege. Vreau sa va spun ca eu cred ca dezbaterea publica e cea mai buna", a spus, joi, premierul.

El a precizat ca Ministerul Transporturilor a trimis o propunere spre avizare catre celelalte ministere.

"Eu le-am cerut, dupa ce am vazut minuta-cadru semnata de ministrul Petrea, sa se faca dezbatere si - in niciun caz - nu dam ordonanta. Facem un proiect de lege. Sunt absolut deschis pentru propunerile care vin din fiecare parte. Trebuie reglementate anumite lucruri, dar neincalcand drepturile altora. Deci dezbatere, nu ordonanta de urgenta", a explicat premierul citat de Ziare.com.

Aproximativ 800 de transportatori, majoritatea taximetristi, au protestat in fata Guvernului, miercuri, fata de ceea ce ei numesc pirateria din domeniul transportului de persoane, desfasurata in special prin platforma Uber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.