Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, sustine ca decizia CEDO le transmite actualilor guvernanti ca nu este "obligatoriu" sa se concentreze pe gratiere, noteaza zf.ro.

"Decizia CEDO nu este o surpriza pentru PNL si transmite un mesaj actualilor guvernanti: «NU ESTE OBLIGATORIU SA VA CONCENTRATI PE GRATIERE»", subliniaza Raluca Turcan.

"In momentul de fata avem 2 proiecte de lege: unul privind masurile compensatorii si altul care priveste masuri alternative. Evident ca in aceste 2 proiecte se gasesc o serie de masuri care raspund solicitarilor CEDO. In plus, PNL a mai oferit o varianta de lucru, care poate fi lesne inclusa in planul pe care Romania trebuie sa-l prezinte CEDO: un plan de investitii in cateva cazarmi care sa fie transformate in penitenciare cu conditii de detentie optime. Aceasta ar fi o solutie si civilizata, si asteptata atat de catre cei care sunt in penitenciare, cat si de familiile acestora", se mai arata in mesajul presedintelui liberal al PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.