In urma deciziei CEDO, potrivit careia Romania are la dispozitie sase luni pentru a stabili un calendar de rezolvare a situatiei din inchisori, presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea (PSD) sustine ca actuala putere "avea dreptate" cerand modificarea legislatiei in domeniu.
"Aceasta decizie a venit, este in sprijinul activitatii Comisiei si dezavueaza tot ce au scris detractorii nostri. Adica, vedeti ca avem dreptate, ca actionam in limitele si in solicitarile Comisiei Europene, ale CEDO si asa mai departe, in timp ce cei care au relatat au relatat cum au relatat?", a declarat Nicolicea, citat de digi24.ro.

Conditiile de detentie din penitenciarele din Romania contravin Conventiei Europene pentru Drepturile Omului si arata o disfunctionalitate structurala care necesita adoptarea de masuri generale de catre stat, a decis marti Curtea Europeana pentru Drepturile Omului.

CEDO a decis ca Romania trebuie sa plateasca, in total, 16.000 de euro despagubiri morale si 1.850 de euro cheltuieli de judecata, dupa ce instanta europeana a fost sesizata de Daniel Arpad Rezmives, Laviniu Mosmonea, Marius Mavroian si Iosif Gazsi in legatura cu conditiile din inchisorile din Romania.

Magistratii CEDO insarcinati cu dosarul au decis, in unanimitate ca Romania a incalcat Articolul 3 din Conventia Europeana pentru Drepturile Omului, ce interzice tratamentele inumane sau degradante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.