Comisia juridica a Senatului urmeaza sa dezbata, miercuri, in vederea intocmirii unui raport, propunerea de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, referitoare la modificarea procedurii de numire a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a sefilor parchetelor, anunta Agerpres.

Pe 14 si 28 martie, senatorii juristi au decis amanarea proiectului de lege initiat de Calin Popescu Tariceanu, care exclude presedintele si pe ministrul Justitiei din procedurile de numire a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a procurorilor-sefi.

Comisia a solicitat pentru acest proiect un nou punct de vedere de la CSM (cel anterior dateaza din aprilie 2016 - n.r.) si de la Ministerul Justitiei.

"O sa vedem ce e de facut, dar asta nu inseamna se ne grabim cu o legiferare care ar putea sa vina in contradictie cu ceea ce se lucreaza deja la Ministerul Justitiei si este in dezbatere si la Consiliul Superior al Magistraturii. Nu are sens sa ne grabim. Nici sa dam o solutie de respingere pentru ca ulterior sa ne insusim punctul de vedere al initiatorului de la aceasta propunere, nici sa dam un raport de admitere pentru ca ulterior sa nu il mai sustinem", declara pe 28 martie presedintele Comisiei juridice, Serban Nicolae.

Proiectul lui Tariceanu a fost deja adoptat tacit, in iunie 2016, de Camera Deputatilor, relateaza HotNews.

Acesta propune modificarea Statutului judecatorilor si procurorilor, in sensul ca in functiile de conducere sa nu mai fie implicat factorul politic - presedintele tarii si ministrul Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.