Nicusor Dan a anuntat ca USR va contesta decizia AEP, prin care suma de 640.000 de lei cheltuita de formatiune in timpul campaniei electorale nu va fi rambursata, informeaza digi24.ro.

"USR va contesta decizia Autoritatii Electorale Permanente de a nu ne returna 640,000 ron pentru campania electorala, din care cea mai mare parte reprezinta donatiile primite prin platforma Finantare Politica construita de Asociatia G2 si plati catre Google si Facebook.

Motivul AEP este ca toate acestea nu au semnaturile olografe ale donatorilor, Google si Facebook! Decizia AEP ne intoarce in secolul trecut, intr-o perioada apusa cand platile electronice erau abia la inceput si supuse neincrederii. (...)

Credem ca instrumentul online utilizat, platforma Finantare Politica construita de Asociatia G2, cu consultarea AEP, este cel mai democratic si mai transparent mod de finantare politica si ca acesta este perfect in acord cu legea. In plus, toate informatiile electronice care privesc identitatea donatorilor au fost puse la dispozitia AEP: datele de identificare ale platilor, actele de identitate ale donatorilor, declaratiile electronice ale celor care au donat precum si declaratiile semnate ale persoanelor din partid care au verificat daca persoana care a donat este cea din cartea de identitate.

USR va contesta decizia AEP pe care o considera ilegala. Speram ca justitia sa faca dreptate nu atat USR, ci miilor de cetateni care au donat cu buna credinta pentru noi si carora le multumim.

De asemenea vom face amendamente astfel incat posibilitatea de a face plati electronice sa fie clarificata in legislatia in vigoare privind finantarea partidelor politice", a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.