Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat ca Sebastian Ghita a fost prins de politistii sarbi pe strada si nu s-a opus ridicarii, ea precizand ca fostul deputat a fost, cel mai probabil, prezentat judecatorilor din Serbia.

”Suntem direct interesati sa sprijinim si sa comunicam cat se poate de deschis cu partenerii nostri din Serbia, pentru ca imediat dupa ce vor definitiva activitatile specifice noi vom incepe procedura de extradare. Facem uz de toate argumentele legale pentru a avea siguranta ca ne indeplinim misiunea pana la capat”, a afirmat Carmen Dan, vineri, la Nadlac.

Ea a precizat ca aducerea in tara a lui Sebastian Ghita depinde foarte mult de procedura din Serbia.

”Procedura de extradare care se deruleaza prin Ministerul Justitiei dureaza aproximativ 40 de zile in Romania”, a mentionat ministrul.

Intrebata cand au existat indicii temeinice ca Ghita se afla in Serbia, Carmen Dan a raspuns: ”Asta o sa o aflati dupa ce se finalizeaza ancheta”.

De asemenea, Carmen Dan a spus, raspunzand unei alte intrebari, ca Sebastian Ghita, cel mai probabil, a fost deja prezentat judecatorilor sarbi. ”Credem ca deja a ajuns in fata judecatorilor sarbi”, a mentionat ministrul.

”Nu ne putem amesteca in procedura din Serbia, dansii au libertatea sa isi exercite competentele in limita legislatiei de acolo”, a mai firmat Carmen Dan
.

Intrebata daca fostul deputat s-a opus cand a fost prins, ea a spus: ”Nu s-a opus, nici nu avea cum, era pe strada, nu era insotit de forte ca sa se opuna”.

Omul de afaceri Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad, in noaptea de joi spre vineri. Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii, scrie News.ro.

Fostul deputat si-a schimbat si infatisarea, potrivit unei fotografii publicate de Politia Romana. Astfel, fostul deputat si-a lasat barba si s-a ras in cap.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca Ghita a fost capturat dupa ce fratele sau a fost urmarit. Aflat initial la Istanbul, fratele lui Ghita a plecat catre Serbia.

Pe numele lui Sebastian Ghita exista doua mandate de arestare in lipsa, el avand cinci dosare penale in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.