Fostul premier Dacian Ciolos este de parere ca Romania are nevoie de o Lege a salarizarii unitare "cu adevarat aplicabila", care sa rezolve inechitatile intra si intersectoriale, scrie romanialibera.ro.

"Sa fiu bine inteles: Romania are nevoie de o lege a salarizarii unitare, una cu adevarat aplicabila si nu facuta doar pentru a ameti sau anestezia asteptari legitime. Avem nevoie mai ales de rezolvarea inechitatilor intra si intersectoriale.

Fara realism si onestitate in modul de abordare a cifrelor, riscam sa vindem doar iluzii. Si riscam sa transferam cresterea in buzunarul romanilor, dar nu cresterea economica (pe care o putem arunca in aer) ci cresterea taxelor si impozitelor pentru a plati (de data aceasta mai scump decat in anii trecuti, pentru ca o facem premeditat) dorinta unor politicieni de a-si cumpara capital politic cu banii romanilor si, mai rau, cu banii si munca generatiilor viitoare.

Legea aceasta ar trebui sa vina la pachet cu o viziune despre cum amelioram functionarea administratiei publice, a organizarii in Sanatate si in Educatie, dar si cu citeva explicatii si clarificari legate de viziunea majoritatii actuale privind abordarea salariului minim pe economie care inteleg ca este luat ca referinta in calculele grilelor salariale.

Fara aceasta coerenta minima de abordare, riscam sa platim scump experimentele profund populiste", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.