Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus, marti, la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, un proiect de hotarare privind organizarea, prin intermediul ARCUB, a concursului "Cea mai frumoasa fatada”, prin care municipalitatea sa premieze cetateanul care are cea mai ingrijita curte sau cel mai aranjat balcon, premiile constand in bani, obiecte de gradinarit sau reduceri de taxe si impozite locale.

"Este un proiect care se refera la infrumusetarea orasului Bucuresti, la ecologizarea acestuia. Prin acest proiect dorim sa-i incurajam, sa-i stimulam pe cetateni, pe asociatiile de proprietari si pe reprezentantii societatilor comerciale ai firmelor sa participe la acest proiect de ecologizare si infrumusetare a orasului, demarand, prin intermediul ARCUB, un concurs in premii constand chiar in bani si anumite obiecte de gradinarit. Acest concurs se va referi la cea mai frumoasa fatada, cea mai frumoasa curte, cel mai frumos bacon din Bucuresti, cea mai frumoasa fereastra. Ma refer, concret, la faptul ca cetatenii pot sa amenajeze curtea, spatiul verde din fata blocului, din fata biroului in care lucreaza, ferestrele si balcoanele”, a spus primarul Capitalei.

Gabriela Firea a adaugat ca, printr-un "stimulent” pe care il vor primi cetatenii din partea Primariei, acestia se vor ocupa "cu mai multa atentie de propriile balcoane, cladiri, fatade, ferestre”, luand exemplu din capitalele europene in care autoritatea locala ii incurajeaza pe cetateni sa pastreze curatenia.

De asemenea, Firea a mai spus ca intr-o sedinta CGMB viitoare va propune un proiect referitor la concursul "Cea mai frumoasa fatada”, prin care castigatorii concursului sa primeasca inclusiv reduceri de taxe si impozite locale.

"Cred ca exista foarte mult bun gust in randul cetatenilor si dorinta de a face Capitala mai frumoasa, iar acest lucru trebuie sa-l facem impreuna, demarand acest proiect pe care astazi (marti, n.r.) il vom dezbate”, a mai spus primarul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.