Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este de parere ca fostul premier Dacian Ciolos ar trebui "sa apere interesele Romaniei, nu ale mai marilor de la Bruxelles", scrie digi24.ro.

Dacian Ciolos este reprezentantul unui curent in politica romaneasca care spune ca Romania ar trebui sa fie multumita cu pozitia de stat colonie in Uniunea Europeana. (...)

Deciziile in Uniunea Europeana sunt luate in urma unor negocieri dure, in care fiecare stat trebuie sa actioneze energic pentru a isi proteja interesele. Nu o face, atunci are de pierdut. (...)

Oameni politici ca Dacian Ciolos vor sa vanda o iluzie putinilor romani care ii mai cred. Iluzia ca daca stam cuminti si nu deranjam, vom primi ce ni se cuvine. Iluzia ca daca ne tinem gura cand drepturile si libertatile cetatenilor sunt incalcate, vom fi considerati „de partea binelui”. Iluzia ca daca aplaudam toate deciziile luate de liderii de astazi de la Bruxelles, vom primi un loc mai in fata. Daca exista o lectie din istoria Romaniei, este tocmai aceasta: cand am fost valetii altora, am fost mai slabi si am trait mai rau; cand am indraznit sa ridicam ochii din pamant, am fost mai puternici si am facut o Romanie mai puternica. Sper ca Dacian Ciolos, alaturi de alti oameni politici asemenea lui, sa gaseasca acest curaj. Indiferent daca il gasesc sau nu, eu impreuna cu ALDE si partenerii de la guvernare vom continua sa actionam pentru ca Romania sa fie mai puternica in Uniunea Europeana", a scris Tariceanu pe Facebook.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.