Fostul prim-ministru Dacian Ciolos a sustinut in cadrul unei dezbateri organizate la Cluj ca dupa parerea sa Romania ar fi putut intra in 2017 in spatiul Schengen "cel putin cu aeroporturile", in conditiile in care nu ar fi existat "situatia" generata de OUG 13, informeaza digi24.ro.

"Din punctul meu de vedere, daca nu ar fi fost situatia prin care am trecut la sfarsitul lui ianuarie si inceputul lui februarie, cu OUG 13, ar fi fost sanse mari ca anul acesta Romania sa intre in spatiul Schengen cel putin cu aeroporturile. Este important sa dam garantii clare referitor la respectarea statului de drept si de lupta impotriva coruptiei nu doar la nivelul societatii, pentru ca societatea si-a facut temele foarte bine, ci mai ales la nivelul clasei politice", a spus Dacian Ciolos.

"Trebuie sa aratam ca putem mentine o crestere economica sanatoasa prin deciziile politice luate si inclusiv prin deciziile de politica bugetara. Cred ca unul dintre atuurile noastre este ca suntem un stat membru cu un foarte mare potential de crestere economica pe termen mediu si lung. Asta inseamna atragere de investitii, asta inseamna interes politic din partea celorlalti", a adaugat Dacian Ciolos, citat de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.