Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spera ca presedintele Klaus Iohannis "sa aiba o abordare mai incisiva la nivelul Consiliului European pentru a apara drepturile cetatenilor romani din Marea Britanie".

"Parlamentul European a adoptat o rezolutie comuna privind negocierile cu Marea Britanie in contextul BREXIT-ului. Un punct distinct este statutul juridic al cetatenilor europeni din Marea Britanie. Totodata, am vazut ca, in discursul sau din Camera Comunelor, premierul Teresa May s-a referit la controlul imigratiei si selectarea persoanelor care vor veni in Marea Britanie.

Constat cu ingrijorare ca o problema sensibila pe agenda negocierilor va fi soarta cetatenilor europeni care locuiesc in prezent in aceasta tara. Printre ei se afla peste 230.000 de romani care lucreaza acolo in mod oficial.

Este o chestiune foarte grava care reclama o pozitie ferma din partea tarii noastre. Sper ca Presedintele Romaniei sa aiba o abordare mai incisiva la nivelul Consiliului European pentru a apara drepturile cetatenilor romani din Marea Britanie.

PSD va sprijini orice demers de acest gen la nivelul Parlamentului European si oriunde va fi nevoie. Daca Marea Britanie vrea sa ramana in bune relatii cu Uniunea Europeana, trebuie sa isi asume respectarea drepturilor fundamentale ale omului, inclusiv dreptul de libera circulatie sau dreptul la munca", a scris Liviu Dragnea pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.