Senatorul PNL, Alina Gorghiu, critica in termeni duri legea preventiei propusa de PSD fiind de parere ca este un esec, din perspectiva protectiei padurii si a mediului inconjurator.

«Mai tineti minte promisiunile PSD de ”reimpadurire”? Ca daca n-ar fi nu s-ar mai povesti. Specialistii, nu ”gurile rele”, spun ca legea preventiei propusa de PSD sterge pe jos cu protectia padurii si a mediului inconjurator. De aici inainte, putem uita de amenzi si probabil vom umple rafturi de avertismente si „planuri de remediere”. Si culmea, dupa 3 ani fapta va putea fi comisa din nou. Si iar avertisment, si iar ”plan de remediere”.

”Neutilizarea sistemului informatizat de urmarire a meterialelor lemnoase”, ”introducerea pe piata a lemnului recoltat in mod ilegal sau a produselor din lemn derivate din acesta” , ”permiterea comercializarii materialelor lemnoase si/sau pomilor de Craciun in piete, targuri, oboare, burse de marfuri si altele asemenea, neautorizate conform normelor ”, sunt doar cateva exemple de fapte pasibile de...avertisment.

Practic, in scurt timp o sa folosim la propriu expresia ”se fura ca-n codru"», a scris Alina Gorghiu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.