Premierul Sorin Grindeanu a declarat, joi, la Romania TV, ca l-a intrebat pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, despre intalnirea sa cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, anterioara prezentarii publice a evaluarii facute privind Ministerul Public si DNA, primind asigurari ca acest subiect nu a fost discutat intre cei doi oficiali.

Intrebat de ce a amanat Tudorel Toader prezentarea evaluarii, Sorin Grindeanu a afirmat ca ministrul Justitiei s-a aflat la Bruxelles. Premierul a fost intrebat si daca nu cumva amanarea a avut legatura cu intalnirea intre Toader si ambasadorul Hans Klemm, el negand: "Nu are nicio legatura si chiar am intrebat".

Moderatorul emisiunii nu s-a aratat convins, insistand asupra subiectului, relateaza News.ro.

"Am adresat aceasta intrebare domnului ministru la intalnirea de ieri dupa-amiaza (de miercuri - n.r.), daca s-a discutat cumva despre aceasata evaluare si a fost un dialog intre ministru si domnul ambasador. Domnul ministru m-a asigurat ca nu", a raspuns Grindeanu.

La remarca moderatorului ca nu crede acest raspuns al lui Toader, premierul a afirmat ca el il crede pe ministrul Justitiei.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, au discutat, luni, despre proiecte comune in domeniul justitiei, inclusiv despre sprijinul oferit de Statele Unite in recuperarea prejudiciilor provenite din infractiuni, anunta Ministerul Justitiei.

Miercuri, Tudorel Toader a prezentat evaluarea sa cu privire la activitatea Ministerului Public si a DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.