Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca nu exista niciun fel de coabitare a coalitiei de guvernare cu presedintele Klaus Iohannis, asa cum afirma Adrian Nastase, iar el il respecta „foarte mult” pe fostul premier, dar nu se astepta ca el „sa il copieze” pe Victor Ponta.

La remarca presei care i-a spus ca Adrian Nastase sugera existenta unei coabitari a coalitiei de guvernare cu presedintele Klaus Iohannis, Dragnea a spus ca fostul premier „greseste profund”.

Eu il respect foarte mult pe domnul Adrian Nastase si nu ma asteptam sa il copieze pe Victor Ponta. Ar putea sa ma intrebe direct. Nu exista niciun fel de coabitare, nici din partea mea, nici din partea presedintelui Calin Popescu Tariceanu cu presedintele Iohannis. Nu este si nu va fi niciodata. Putem avea relatii institutionale, si nu am ascuns niciodata, dimpotriva, am spus mereu, in toate interventiile mele publice, ca vreau sa avem o colaborare institutionala sanatoasa cu Administratia Prezidentiala si cu presedintele, dar nu coabitare”, a completat presedintele PSD.

De asemenea, intrebat daca Victor Ponta a devenit un exemplu negativ, Liviu Dragnea a raspuns: „Nu. Domnul Victor Ponta, in multele dumnealui ziceri, a vorbit despre aceasta coabitare care nu exista. Nu ma asteptam ca domnul Adrian Nastase sa se inspire din asta, sa se insire din ceva ce nu exista”.

Adrian Nastase a scris, pe blog, ca, dupa parerea sa, „dupa externalizarea justitiei din guvern (acceptarea unui ministru tehnocrat care sa „repare” singur legislatia in domeniul justitiei si sa-si aleaga singur secretarii de stat), se contureaza din nou un ‘domeniu rezervat’ in materia justitiei pentru presedinte, cu alte cuvinte un nou pact de coabitare”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.