Prim-ministrul Sorin Grindeanu a luat act, miercuri, de decizia ministrului Justitiei, in urma evaluarii procurorului general, Augustin Lazar, si a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, in contextul deciziei CCR de miercuri si a cerut sa fie informat constant in legatura cu rezultatele monitorizarii continue asupra activitatii procurorilor.

Ministrul Justitiei are autoritatea legala, experienta profesionala si caderea morala pentru a face aceasta evaluare si pentru a recomanda masurile necesare”, sustine premierul, potrivit unui comunicat de presa al Executivului.

Sursa citata arata ca Grindeanu a cerut ”sa fie informat constant in legatura cu rezultatele monitorizarii continue asupra activitatii procurorilor”, pe care a decis sa o instituie ministrul Justitiei.

De asemenea, premierul considera necesar ca ”autoritatile statului sa-si respecte competentele constitutionale, pentru ca, pe viitor, astfel de conflicte sa fie evitate”.

Trebuie sa avem in vedere faptul ca judecatorii CCR au aratat, in decizia lor, ca o institutie a statului si-a arogat atributii pe care nu le poseda”, considera premierul.

In incheiere, Grindeanu a reiterat angajamentul ferm al Guvernului fata de lupta anticoruptie, subliniind insa ca, ”pentru ca aceasta lupta sa fie cu adevarat eficienta, ea nu trebuie sa stea sub semnul unui nume. Mecanismele de combatere a coruptiei trebuie sa ajunga la maturitate, ceea ce inseamna ca trebuie sa functioneze, indiferent de conducere. O institutie nu se poate confunda cu o persoana, oricine ar fi aceasta”, a precizat Grindeanu.

Citeste si: Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar nu au fost revocati din functii. Deciziile luate de ministrul Justitiei in privinta DNA


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.