Dupa ce Elena Udrea a fost condamnata la sase ani de inchisoare cu executare in dosarul "Gala Bute", fostul presedinte Traian Basescu i-a luat apararea, sustinand ca nu exista un "traseu al banilor" care sa dovedeasca vinovatia fostului ministru, informeaza hotnews.ro.

"Voiculescu facea spalare de bani din Cipru prin doi dintre jurnalistii sai. Maine va aduc dovezile", a declarat Traian Basescu la un post de televiziune.

"Dosarul lui Nastase a fost la mine pe birou. Erau declaratii ale mai multor directori de la Constructii, exista declaratia consulului de la Beijing ca i-a dat 500 de mii de dolari sa-i cumpere mobila, deci se vede un traseu al banilor. La Elena Udrea nu se vede traseul banilor de la Nastasia. E vina lui Kovesi ca si-a asumat acest fals judiciar", a adaugat Traian Basescu, citat de digi24.ro.

Elena Udrea a fost condamnata la cinci ani de inchisoare pentru luare de mita, patru ani pentru o alta fapta de luare de mita, sase ani pentru o a treia infractiune de luare de mita si tot sase ani pentru abuz in serviciu. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, dupa contopirea pedepselor, ca Udrea sa execute sase ani de inchisoare.

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015. Procurorii ii acuza de fapte de coruptie pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia si pe omul de afaceri Dragos Botoroaga.

Printre faptele pentru care acestia au fost trimisi in judecata sunt: luare sau dare de mita, abuz in serviciu, complicitate la luare de mita, evaziune fiscala si spalare de bani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.