Primarul general Gabriela Firea a afirmat, luni, la Antena 3, ca in eventualitatea unei candidaturi la alegerile prezidentiale ar fi necesara sustinerea presedintelui partidului, Liviu Dragnea, cum s-a intamplat si in cazul candidaturii la Primaria Capitalei.

Gabriela Firea a precizat ca aceasta este doar ”o ipoteza de lucru”, ea dorind sa-si incheie mandatul de primar general.

”Pentru a deveni primar general a fost nevoie ca cineva sa ma propuna si acea persoana este presedintele PSD, Liviu Dragnea. M-a propus colegilor din Biroul Permanent National si din Comitetul Executiv, acestia m-au votat, iar presedintele Dragnea m-a sustinut in toata campania electorala chiar in ciuda unor colegi care nu erau 100% multumiti cu aceasta varianta si aveau alte propuneri. Dumnealui intotdeauna m-a sprijinit in momente extrem de de dificile”, a declarat Gabriela Firea.

In legatura cu speculatiile legate de eventuala sa candidatua la alegerile prezidentiale din 2019, Firea a spus ca o conditie necesara va fi in continuare sustinerea oferita de PSD si de presedintele acestuia. ”Daca discutam un scenariu, o ipoteza de lucru, ar trebui sa se intample acelasi lucru: domnul presedinte Liviu Dragnea sa faca aceasta propunere, validata de Biroul Permanent National si de Comitetul Executiv, asta bineinteles peste doi ani de zile”, a spus Firea.

Pe de alta parte, ea a reiterat faptul ca ii doreste sa finalizeze mandatul de primar al Bucurestilor, relateaza News.ro.

”In acest moment nu vad posibila aceasta varianta (candidatura la prezidentiale - n. red.) pentru motivul extrem de important ca am dovedit pana acum seriozitate ca jurnalist si senator si doresc sa am aceeasi atitudine si ca primar general (...) Eu mi-am exprimat foarte clar prioritatea - sa inchei mandatul de primar general si toata energia mea se canalizeaza pe activitatea de la Primaria Capitalei”, a mai spus Firea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.