Copresedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, luni, dupa ce a iesit de la sedinta coalitiei de guvernare, ca, in cursul zilei, premierul va trimite cererea catre presedintele Klaus Iohannis de remaniere a sa si inlocuirea din functia de ministru si viceprim-ministru. Daniel Constantin va fi revocat si din functia de ministru al Mediului.

A fost o intalnire in care copresedintele Tariceanu a spus punctele de vedere, a prezentat decizia pe care dansul crede ca a luat-o in mod statutar Biroul politic ieri. Eu mi-am prezentat punctul de vedere – sigur ca nici nu am vrut sa-i punem pe colegii de la PSD intr-o postura delicata, pentru ca sunt chestiuni care tin de ce se intampla in interiorul ALDE. Prim-ministrul, domnul presedinte Dragnea au luat act, probabil ca in orele urmatoare vor face cererea. Domnul prim-ministru va fi pus intr-o situatie delicata, trebuie sa faca cererea de remaniere catre presedintele Romaniei de inlocuire a mea din functia de ministru si viceprim-ministru si mergem mai departe”, a declarat copresedintele ALDE Daniel Constantin.

Constantin a afirmat ca ramane in ALDE pentru ca ”ceea ce se intampla incalca orice regula a democratiei, a liberalismului”, precizand ca ceea ce face Tariceanu nu va face bine formatiunii politice.

Se continua politica pumnului in gura si a deciziilor care se iau unilateral de catre domnul Tariceanu. (...) Eu am spus foarte clar, chiar daca domnul Tariceanu a incercat sa acrediteze ideea ca am un alt proiect politic acuzandu-ma ca m-am intalnit cu domnul Ponta, eu stiu ca si domnul Tariceanu s-a intalnit cu domnul Ponta cand era prim-ministru. Eu ma intalnesc cu domnul Ponta in continuare chiar daca nu mai este prim-ministru, dar asta nu inseamna ca avem un proiect politic. Raman in ALDE”, a afirmat Constantin.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.