Presedintele Klaus Iohannis a declarat sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Roma, ca i-a reiterat Papei Francisc invitatia de a vizita Romania in 2018, iar Suveranul Pontif a parut „foarte interesat”, iar, daca va fi posibil, acesta va onora invitatia si va veni in tara noastra.

„In afara de un schimb de amabilitati protocolare care se fac cu aceste ocazii, i-am reiterat invitatia mea pe care am facut-o in 2015 cand am avut o vizita oficiala, de a vizita Romania in 2018. Am reiterat aceasta invitatie pe care am facut-o cu o saptamana inainte si in forma protocolara scrisa. De la inceput a parut foarte interesat si sunt convins ca se vor face toate demersurile si, daca va fi posibil, eu cred ca va veni”, a afirmat Klaus Iohannis, intrebat ce a discutat cu Papa Francisc in cadrul intrevederii pe care au avut-o.

Seful statului a participat la Roma la Summit-ul aniversar al UE, care vineri seara a fost precedat de o primire a tuturor sefilor de stat si de guvern de catre Papa Francisc.
In urma cu aproape doi ani, presedintele Klaus Iohannis a facut o vizita la Vatican. Presedintele s-a intalnit atunci pentru prima oara cu Papa Francisc, adresandu-i acestuia invitatia de a veni in Romania.

In anul 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a facut o vizita istorica in Romania, prima a unui Suveran Pontif in tara noastra, fiind si prima oara cand Papa Ioan Paul al II-lea mergea intr-o tara cu populatie majoritar ortodoxa, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.