Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, lanseaza critici la adresa Florin Bodog, ministrul Sanatatii, pe care il numeste "ministrul Asteapta", avand in vedere criza vaccinurilor si problemele cu transplanturile pulmonare, scrie hotnews.ro.

"Ministrul «Asteapta», pare fi o buna caracterizare a titularului de la Ministerul Sanatatii si pare a deveni o reteta proprie de guvernare. Nu putine sunt problemele din domeniul sanatatii, insa modul de lucru al dnului Bodog lasa mult, prea mult, de dorit.

Dupa criza vaccinurilor, care nici acum nu este in mod clar solutionata, actualul ministru al Sanatatii se rezuma sa constate ca nu pot fi realizate anumite transplanturi in Romania, cum este cazul celor pulmonare.

Nimic despre perspectivele Agentiei Nationale de Transplant si eficienta acesteia, nimic despre posibilitatea ca in Romania sa existe, intr-un orizont de timp rezonabil, posibilitatea realizarii acestor interventii prin forte proprii.

Calitatea actului medical trebuie crescuta in tara, astfel incat sa fim cat mai putin dependenti de clinicile din strainatate pentru a ne trata pacientii. Ori acest lucru se pare ca dnul ministru Bodog nu-l intelege si nu-l preocupa, iar consecintele acestei atitudini devin tot mai grave.

Si in domeniul Sanatatii pare a fi o atitudine de guvernare decuplata de realitate, in coniventa cu alte interese decat cele publice, la fel ca si cea care priveste situatia economica sau sistemul de justitie", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.