Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca nu exista niciun protocol cu premierul Sorin Grindeanu.

Intrebat daca exista "un protocol secret” cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, dupa modelul Traian Basescu- Victor Ponta, Iohannis a raspuns: "Acel fost premier are un talent special in a aduce in discutii chestiuni care nu exista".

"Nu, nu exista niciun pact de coabitare. Mai mult, pot sa va spun ca nu va exista vreodata. Nu simt absolut deloc nevoia sa fac vreun pact sau alta intelegere scrisa cu PSD", a adaugat seful statului, citat de digi24.ro.

De asemenea, si premierul Sorin Grindeanu sustine ca nu exista si nu va exista niciun pact de coabitare intre el si presedintele Klaus Iohannis, intrucat nu este nevoie de o "hartie" pentru a-si cunoaste atributiile: "Un «pact de coabitare» e doar o hartie. Daca mai era nevoie, ne-a demonstrat-o, cu varf si indesat, experienta unor perioade in care chiar a existat un astfel de pact, intre Guvern si Presedintie. Existenta lui nu a ferit Romania de scandaluri permanente, primul de care-mi amintesc e cel referitor la persoana care ar trebui sa ne reprezinte la Consiliul European", a spus prim-ministrul.

Marti, Victor Ponta a dezvaluit ca in ciuda faptului ca el si l-a asumat, termenii pactului de coabitare cu fostul presedinte Traian Basescu au fost stabiliti de presedintele PSD, Liviu Dragnea, alaturi de un fost consilier prezidential, Iulian Chifu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.