Ministrul Justitiei a anuntat ca va evalua activitatea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si pe cea a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar. Tudorel Toader a spuns ca, in functie de rezultatul verificarilor, va decide ce masuri va lua.
Asta dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca Directia Nationala Anticoruptie si-a depasit atributiile, in momentul in care a inceput o ancheta ce viza Guvernul, in cazul adoptarii ordonantei de urgenta 13. Ministrul Justitiei a mai spus ca va avea discutii cu Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar, in urma carora nu exclude ca acestia sa decida sa isi dea demisia.

"Zilele urmatoare voi avea discutii cu procurorul general al PICCJ, cu Augustin Lazar, si separat cu procurorul sef de la DNA, pe tema despre care vorbim, evolutiile acestea, modul in care dansii s-au raportat la lege, la standardul constitutional, la standardele Comisiei de la Venetia", a spus Toader la un post de televiziune, potrivit News.ro.

El a afirmat ca aceste intalniri vor avea loc separat, pentru a le afla punctele de vedere.

Ministrul a criticat ancheta DNA privind oportunitatea si constitutionalitatea OUG 13, considerand ca CCR a demonstrat ca Directia si-a depasit atributiile.

Tudorel Toader afirma si ca va face o analiza a activitatii Ministerului Public in urmatoarele doua saptamani, urmand sa ia in acel moment o decizie finala, inclusiv privind revocarea celor doi procurori generali. Ministrul a dat de inteles ca nu exclude nici ca cei doi sa demisioneze intre timp.

"Eu nu exclud ca in lipsa unei proceduri declansate de mine sa aiba dansii initiativa unei proceduri launtrice individuale privind modul in care s-au pozitionat la dispozitiile legale, constitutionale", a spus Tudorel Toader, conform Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.