Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca toti bugetarii vor avea incluse in sporuri un voucher de vacanta si doua norme de hrana.

"Toti bugetarii vor avea in sporuri un voucher de vacanta si doua norme de hrana, absolut toti bugetarii. Dar asta nu ridica probleme, pentru ca se reduce nivelul de sporuri, adica vor fi 30% pe ordonator de credite. Ce ne asiguram noi cu aceasta ocazie este ca absolut toata lumea va avea o distributie corecta a sporurilor. Nu se mai intampla ca pana acum, cand unii, doar pentru ca erau sefi, luau niste sporuri foarte mari fata de restul angajatilor. Fiind obligatoriu ca fiecare bugetar sa aiba norma de hrana si sa aiba acest voucher de vacanta, atunci in nivelul sporurilor trebuie sa fie prinse pentru toata lumea. Consideram ca este o varianta mai corecta", a declarat Olguta Vasilescu, citata de digi24.ro.

Aceasta a precizat ca la elaborarea proiectului au fost luate in calcul datele de la ministere, dar si de la sindicate, noteaza dcnews.ro. "Noi am lucrat pe datele pe care ni le-au dat ministerele. Le consideram pe acelea corecte. Am cerut date si de la sindicate ca sa avem un control incrucisat asupra a ceea ce inseamna numarul de personal si salariile care sunt la ora actuala in plata. Deci nu ar trebui sa fie niciun fel de probleme".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.