Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, compara Romania cu Franta, tara in care doi candidati la alegerile prezidentiale sunt anchetati, dar, potrivit declaratiilor acestuia, nimeni nu a indraznit "sa puna o eticheta pe fruntea Frantei", scrie digi24.ro.
"In modul in care se desfasoara lucrurile astazi, noi am reusit un singur lucru, care e deplorabil, sa punem o eticheta pe fruntea Romaniei de tara corupta si nu exista alta discutie in Europa decat despre coruptia din Romania. Nu exista un alt subiect legat de Romania, care sa se discute si nici clasa politica romaneasca nu pare sa inteleaga acest lucru si sa iesim din aceasta zona, acest lucru neinsemnand, subliniez, ca a lupta si a combate coruptia nu este necesar, dar el nu poate sa ramana ca singur obiectiv politic al Romaniei, de care toata lumea se ocupa de sus in jos si de la stanga la dreapta. Trebuie si altceva facut. Trebuie sa lasam sa se ocupe Procuratura si puterea judecatoreasca de aceasta chestiune, dar trebuie noi, clasa politica, sa mai facem si altceva. In Franta, va dau un exemplu, doi candidati la alegerile prezidentiale, Marine Le Pen si Francois Fillon. Amandoi sunt implicati in niste scandaluri care la ei nu se numesc de coruptie, dar la noi ar fi primit, bineinteles, imediat eticheta de coruptie. Spuneti-mi, cineva a indraznit sa puna o eticheta pe fruntea Frantei? Nu", a scris Tariceanu pe Facebook, in care reia o declaratie facuta la un post de televiziune.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.