Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu a renuntat la referendum, ci doar s-a hotarat sa "o lase mai incet", avand in vedere ca societatea s-a exprimat clar prin proteste in privinta coruptiei.

"Cu referendumul am lasat-o mai incet pentru ca societatea s-a exprimat foarte clar prin protestele care au avut si au loc in continuare. Este foarte clar ca societatea isi doreste eliminarea coruptiei si de asemenea persoane integre pe functii publice. Nu am anulat intentia, dar consider ca aceste lucruri trebuie sa se linisteasca un pic," a spus seful statului, citat de dcnews.ro.

Pe 13 februarie, plenul reunit al Parlamentului a dat aviz favorabil, cu unanimitate de voturi, pentru referendumul declansat de catre presedintele Klaus Iohannis pe tema justitiei. Avizul asupra cererii de convocare a referendumului a fost acordat fara modificari fata de raportul Comisiei juridice.

Dupa acest vot, presedintele Klaus Iohannis ar putea declansa procedurile privind referendumul si va trebui sa stabileasca si intrebarea care va aparea pe buletinele de vot. Avizul a fost dat cu o zi inaintea expirarii termenului de 20 de zile in care Parlamentul se putea pronunta inainte ca acceptul sa fie considerat tacit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.