Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, ca, daca s-ar gratia faptele de coruptie, s-ar da un semnal total gresit in societate, el spunand ca, in acest sens, conteaza pe ”realismul si buna credinta a parlamentarilor”.

”Daca s-ar gratia coruptii s-ar da un semnal total, total gresit in socetate. Contez pe realismul si pe buna credinta a parlamentarilor”, a spus Klaus Iohannis, intrebat ce parere are despre amendamentul depus de senatorul PSD Serban Nicolae la proiectul legii gratierii.

Raspunzand unei alte intrebari, presedintele a apreciat ca, daca s-ar progresa cu astfel de initiative, cu siguranta ca ar fi o reactie foarte puternica din partea societatii.

El si-a exprimat insa increderea ca nu se vor adopta astfel de initiative.

Senatorul PSD, Serban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind gratierea, aflat in dezbatere in Comisia juridica de la Senat, prin care condamnatii pentru luare si dare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu pot fi gratiati. El a explicat ca nu crede ca ”cei care sunt corupti trebuie sa stea trei intr-un pat in conditii de igrasie, de igiena precara”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca el nu sustine gratierea pentru fapte de coruptie si a subliniat ca, oricum, doar legea gratierii nu rezolva problema supraaglomerarii penitenciarelor, fiind necesare investitii in infrastructura.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.