Dupa controversa iscata de propriile ei declaratii de saptamana trecuta, potrivit carora incep discutiile ca veniturile pana la pragul de 4.000 lei sa se dubleze, iar cele care depasesc acest nivel sa se majoreze cu 45%, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, vine cu precizari, scrie digi24.ro.

"Ca sa fiu foarte clara, desi aveam senzatia ca s-a inteles si ca e logic: cresterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la suta in medie, sunt exact cum scrie in programul de guvernare, pe urmatorii 4 ani. Nu vom avea situatii in care salariile sub 4000 lei, care se dubleaza, pe medie, sa depaseasca salariile care sunt acum in plata la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasa la alta.

De altfel, observ ca rugamintea ca anexa cu salariile din Armata si Ordine publica sa nu fie data presei pana nu devine finala ca urmare a negocierilor a ramas doar deziderat si a "scapat" in presa. De acolo oricine poate vedea cum se calculeaza salariile pana in 2021. Cu precizarea ca anexa nu e finala, pana nu avem acordul final cu sindicatele si nu se aproba in parlament.

P.S. Cine are neclaritati poate citi programul de guvernare", a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

„Pana la pragul de 4.000 lei salariile se dubleaza, dupa 4.000 lei este o crestere cu 45% a salariilor, iar dupa pragul de 7.000 lei sunt cresteri, dar nu foarte mari”, a spus ministrul Muncii la un post de televiziune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.