Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, lanseaza un atac la adresa liderului social-democrat Liviu Dragnea.

"Liviu Dragnea descopera acum valorile europene si interesele Romaniei. Cam mult prea tarziu, daca avem in vedere actiunile sale din ultima perioada care au contrazis exact aceste valori, intre care se numara si ideea de stat de drept si egalitate in fata legii sau consolidarea institutiilor democratice.

Spre deosebire de PSD-ALDE, Partidul National Liberal a sustinut in permanenta aceste valori care definesc Uniunea Europeana, atat in plan national, cat si in plan european.

I-as sugera dnului Dragnea sa faca o declaratie pe proprie raspundere in care sa-si asume un comportament politic in spirit european. Mai pe intelesul sau: sa procedeze la fel ca orice alt politician dintr-o tara occidentala atunci cand sufera o condamnare, sa faca un pas in spate pana la reabilitare.

Daca nu-i este clara dnului Dragnea pozitia Romaniei, il invit sa consulte relatarile de presa cu privire la pozitiile oficiale exprimate de presedintele Klaus Iohannis, care a pledat foarte clar si ferm pentru o Europa cu parteneri egali, fara ”mai multe viteze” sau ”cercuri concentrice”. De asemenea, ar face bine sa-si intrebe colegii din Parlamentul European cu privire la pozitiile exprimate la fel de clar de europarlamentarii Romaniei.

In final, va constata ca este ultima persoana, alaturi de Calin Popescu Tariceanu, care ar putea sa se invite singur la consultari cu seful statului pe un subiect care e deja clarificat", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.