Presedintele Klaus Iohannis, s-a intalnit Joseph Muscat, premierul Republicii Malta. In cadrul acestei intrevederi, seful statului s-a exprimat ferm impotriva ideilor vehiculate privind o "Europa cu mai multe viteze".

"Presedintele Romaniei s-a pozitionat ferm impotriva ideilor vehiculate in ultimul timp cu privire la o Europa cu mai multe viteze - o Uniune a cercurilor concentrice. In opinia sa, asemenea formule de reconfigurare a Uniunii ar putea conduce la dezintegrarea proiectului european. Seful statului a subliniat ca Romania se pronunta pentru o Europa puternica, consolidata, unitara si incluziva", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

De asemenea, "in cadrul discutiilor legate de viitoarele negocieri privind retragerea Marii Britanii din Uniune, Presedintele Romaniei a accentuat importanta deosebita a mentinerii unitatii celor 27 de state membre UE. Seful statului a subliniat ca, pentru Romania, este foarte important ca prevederile Acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeana sa asigure protejarea drepturilor si intereselor cetatenilor romani aflati in Regatul Unit, astfel incat acestia sa poata beneficia si dupa Brexit de drepturile deja dobandite."

CIteste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.