Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marti, la Parlament, ca nu poate sa ceara demisia procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi pentru existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, presedintele social-democratilor sustinand ca PSD nu a avut niciodata de gand sa ceara revocarea lui Kovesi de la sefia Directiei.

Intrebat daca impartaseste pozitia lui Calin Popescu-Tariceanu potrivit caruia se impune demisia din partea Laurei Codruta Kovesi, Liviu Dragnea a raspuns negativ, scrie News.ro.

„Nu impatasesc. Pentru asa ceva eu nu pot sa cer demisia nimanui pentru ca exista conflicte juridice de natura constitutionala, au mai existat, vor mai exista si Curtea va decide. Nu pentru asa ceva eu as cere demisia cuiva”, a subliniat liderul PSD.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca social-democratii nu au avut niciodata de gand sa ceara revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA.

Noi, ca partid, nici in campanie, nici inainte de campanie, nici dupa alegeri nu am avut de gand si nu avem de gand sa cerem revocarea celor trei procurori: procuror general, procuror sef DIICOT, procuror sef DNA”, a precizat Liviu Dragnea.

Tariceanu a cerut demisia sefei DNA

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat ca decizia de luni a Curtii Constitutionale trebuia urmata de demisia sefei DNA, care ”a actionat in logica institutiilor opresive din statul comunist”. El mai sustine ca schimbarea trebuie sa inceapa cu o curatire a acestor ”institutii nedemocratice”.

”In orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR ar fi fost urmata de demisia sefului institutiei care a incalcat un principiu fundamental al democratiei: separatia puterilor in stat. Refuzul de a demisiona este inca o dovada a ceea ce as numi: coruptia de putere. Am spus si repet: puterea absoluta corupe absolut. Din pacate, DNA a actionat in logica institutiilor opresive din statul comunist, convinse ca au toata puterea si ca nimeni nu le poate sta in cale”, scrie Tariceanu pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constitutionala a admis, luni, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Guvern pe tema anchetei privind OUG 13. Sesizarea in acest sens a fost facuta de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

”Exista conflict juridic intre autoritati cand o putere isi aroga competente, puteri care revin altei puteri", a declarat Valer Dorneanu.

Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.