Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat ca Uniunea continua sa creada in nevinovatia Annei Horvath, viceprimar de Cluj, sustinand ca noile acuzatii care ii sunt aduse lui Horvath de catre Agentia Nationala de Integritate fac parte dintr-o campanie de discreditare a acesteia.

Uniunea Democrata Maghiara din Romania a constatat, cu regret, reeditarea unui nou capitol in campania de discreditare a Annei Horvath (...) In procedurile ANI, acest tip de denunt imediat - prin care politicianul implicat este privat de dreptul de a demonstra, mai intai, prin recurs la decizia administrativa, ca acuzatiile prezentate sunt nefondate - constituie o exceptie, in mod clar discriminatorie si ridica suspiciunea de abuz", se arata intr-un comunicat al lui Kelemen Hunor citat de Ziare.com, cu referire la sesizarea DNA Cluj in legatura cu faptul ca Horvath s-ar face vinovata de conflict de interese de natura penala.

Kelemen Hunor precizeaza ca Horvath Anna a informat ANI ca nu mai avea relatii cu doua ONG-uri in momentul in care acestea au primit finantare de la Consiliul Local Cluj in cadrul unei sedinte la care a participat si viceprimarul UDMR.

"In informarea trimisa catre ANI, inca in luna ianuarie a acestui an, Horvath Anna a precizat faptul ca, in conformitate cu prevederile legii, in luna iunie 2012 - deci cu 8 luni inaintea adoptarii Hotararii Consiliului Local - a demisionat, printr-un act notarial, din functia de presedinte al Asociatiei Claudiopolis. De asemenea, viceprimarul a informat ANI si cu privire la faptul ca s-a aflat in relatie contractuala cu Universitatea Sapientia doar in perioada dinaintea obtinerii mandatului de consilier local, mai exact in anii 2008, 2009 si 2010", sustine presedintele UDMR.

El considera ca noile acuzatii care-i sunt aduse lui Horvath arata ca Romania este guvernata de "organizatii de forta".

"S-a dovedit din nou ca, astazi, in Romania nu se poate vorbi de stat de drept. Asa cum am subliniat de mai multe ori, tara este guvernata de organizatii de forta, procurorii isi exercita puterea de influenta foarte mare asupra deciziei judecatorilor, ceea ce este inacceptabil, mai ales intr-o tara a Uniunii Europene", afirma Kelemen.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Potrivit acestuia, Horvath Anna este un exemplu pozitiv pentru modul in care sunt sustinute drepturile comunitatii maghiare din Ardeal. "Uniunea continua sa creada in nevinovatia Annei Horvath", a conchis Kelemen Hunor.

Agentia Nationala de Integritate a cerut DNA Cluj, marti, sa o cerceteze pe Horvath Anna, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, pentru conflict de interese, deoarece in perioada exercitarii mandatului a participat la sedinta Consiliului Local in care s-au alocat bani pentru o asociatie in cadrul careia este presedinte si pentru o universitate unde a fost cadru didactic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.