Europarlamentarul Catalin Ivan sustine ca Mihai Chirica nu trebuia sanctionat de catre conducerea PSD si ca i s-a facut o nedreptate, adaugand ca partidul a ales gresit directia, iar timpul va demonstra acest lucru.

Catalin Ivan a declarat pentru News.ro ca primarului municipiului Iasi, Mihai Chirica, nu trebuia sa i se retraga calitatea de lider al PSD Iasi, europarlamentarul considerand ca edilul iesean nu a gresit, iar afirmatiile acestuia s-au adeverit.

"Chirica a cerut retragerea Ordonantei 13 si demisia ministrului Justitiei. Ambele lucruri s-au intamplat. Poate ca a dus discutia prea departe despre Liviu Dragnea, dar daca tot se voia o sanctiune, puteau cel mult sa-i retraga functia de vicepresedinte national. E o nedreptate ce i s-a intamplat lui Chirica. Partidul a ales gresit directia, iar timpul va demonstra asta”, a precizat Catalin Ivan.

El a mai spus ca este pacat ca un partid nu intelege ca intr-o formatiune trebuie sa existe si opinii contrare liderilor nationali.

Intrebat cum se explica votul in unanimitate in Comitetul Executiv PSD privind sanctiunile date lui Chirica, Ivan a afirmat: "Se poate explica foarte usor votul de azi, dar nu vreau s-o fac acum”.

Mihai Chirica a anuntat, miercuri, dupa sedinta CExN al PSD, ca ramane membru al partidului, dar nu va mai avea functii politice, urmare a unui vot dat de Comitetul Executiv in acest sens. Chirica era vicepresedinte la nivel national al PSD si presedintele Organizatiei judetene Iasi.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, duminica, la Romania TV, ca partidul va lua miercuri o decizie inteleapta, dar "ferma", in privinta primarului din Iasi, Mihai Chirica, critic la adresa partidului in ultima perioada.

In ceea ce-l priveste pe europarlamentarul Catalin Ivan, liderul social-democrat Liviu Dragnea a sustinut, la finalul sedintei Comitetului Executiv National de miercuri, ca acesta nu poate fi exclus din partid deoarece nu mai este "de mult” membru al formatiunii, fiind exclus ”de ceva vreme” de organizatia PSD Sector 1.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Miercuri seara, primarul PSD din localitatea ieseana Dobrovat, Catalin Martinus, a sustinut ca Ivan figureaza ca membru in organizatia din comuna sa si ca acest lucru a fost validat si de conducerea filialei judetene. Martinus a declarat pentru News.ro ca europarlamentarul s-a transferat in urma cu doi ani la PSD Dobrovat de la organizatia sectorului 1 al Capitalei, iar decizia a fost validata de catre conducerea flialei judetene PSD Iasi in noiembrie anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.