Premierul Sorin Grindeanu a facut o afirmatie falsa despre absorbtia fondurilor europene in 2016, perioada in care Executivul a fost condus de Dacian Ciolos.

Invitat sambata la o emisiune, Grindeanu a spus de cinci ori ca in 2016 Romania a absorbit zero fonduri europene.

„V-am spus ca e destul de ambitios acest program, iar 22 de miliarde de lei, cat am prevazut in bugetul de anul asta, din atragerea de fonduri europene, e un lucru ambitios fata de zero anul trecut. Da? Poate, la unii pare ireal”, a spus Sorin Grindeanu.

Potrivit platformei Factual, care verifica veridicitatea declaratiilor facute de politicieni, declaratia lui Sorin Grindeanu este falsa. „Din executia bugetara aferenta anului 2016 privind sumele incasate de Romania din fonduri europene reiese ca in tara au intrat aproximativ 7 miliarde de euro”, se arata pe factual.ro.

Potrivit sursei citate de Digi24, aceste sume includ beneficiari publici si privati. Date finale privind beneficiarii publici nu exista, momentan fiind disponibile doar executii preliminate care nu sunt nici ele egale cu zero.

Ciolos confirma pe Facebook cele spuse de catre Factual.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.