Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, a fost audiat, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie, el precizand, la iesire, ca este vorba de dosarul Elenei Udrea, vizand finantarea campaniilor electorale.

"E vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu stiu precis cine ce a finantat. In mod normal e organizatia Sectorului 1. PDL in Bucuresti era organizat in filiale de sector plus organizatia Capitalei. Cred ca se investigheaza cultura finantarilor ciudate ale tuturor partidelor pentru ca este evident ca pana la ultima runda de alegeri a fost o imensa problema legata de costurile campaniilor electorale si, daca aveti memorie buna, este o problema pe care eu am semnalat-o din 2008", a spus Paleologu, dupa ce a fost audiat, ca martor, aproximativ o ora, de procurorii DNA.

Intrebat daca au fost ilegalitati in finantarea campaniilor electorale, Paleologu a raspuns ca este la mintea cocosului.

"Tineti minte cum erau campaniile de dinainte de 2016, cu mesh-uri pe cate un bloc intreg sau afise imense pe care nu le-am vazut nicaieri in lume, nici macar in America nu am vazut asemenea orgie de propaganda electorala. Deci e la mintea cocosului ca ceva nu e in regula", a spus Theodor Paleologu.

El a explicat ca nu a fost implicat in finantarea campaniilor electorale, in afara de cea din 2016, cand a candidat independent.

"In afara de campania mea din 2016 in care am semnat personal toate ordinele de plata nu e o chestiune in care m-am implicat. Niciodata. Este responsabilitatea mandatarului financiar si a organizatiei de partid locale care se ocupa de campanie. Masura cea mai sigura de precautie este candidatura independenta, din 2016. Atunci pot da socoteala de fiecare leu pe care l-am cheltuit", a mai spus Paleologu.

Theodor Paleologu: "DNA nu se compara cu Securitatea anilor '50"

Fostul ministru al Culturii a tinut sa precizeze ca DNA nu poate fi comparata cu Securitatea anilor 50.

"Se spune ca DNA este o institutie terorista, ca in anii '50. Domnii Tariceanu, Dragnea, Ponta au tot spus ca DNA e ca Securitatea anilor '50. Tatal meu a fost anchetat de Securitate in anii '50 si va pot asigura ca nu este absolut niciun fel de asemanare si ca aceasta asemanare este o minciuna nerusinata din partea celor care fac asemenea comparatii intre DNA si Securitatea anilor '50", a spus Paleologu.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

El s-a declarat deceptionat ca nu a putut oferi informatii relevante procurorilor, adaugand ca abia asteapta sa fie martor in alte dosare.

"Eu ma bucur sa ancheteze mai multe dosare. Am fost putin deceptionat ca n-am putut oferi informatii relevante, in schimb sunt alte dosare in care abia astept sa fiu martor", a mai declarat Paleologu.

Thedor Paleologu a fost deputat PDL din 2008 pana in 2014 si independent din 2014 pana in 2016,.

El a candidat independent pentru un nou mandat de deputat in Capitala, dar a pierdut alegerile dupa ce a obtinut doar 8.278 de voturi, fiind astfel sub pragul electoral de 25.000 de voturi necesare.

Elena Udrea, urmarita penal pentru spalare de bani si luare de mita

Elena Udrea este urmarita penal de DNA pentru cinci infractiuni de spalare de bani in cazul campaniei prezidentiale din 2009, precum si pentru doua infractiuni de instigare la luare de mita.
Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Fostul ministru al Turismului a sustinut ca tinta dosarului este afectarea imaginii lui Traian Basescu si a explicat ca e vorba de cheltuieli pentru publicitate la referendumul din 2009 vizand reducerea numarului de parlamentari si nu de campania prezidentiala propriu-zisa.

"Asta este tinta, sa afecteze imaginea lui Traian Basescu pentru ca aici este si Ioana Basescu si este vorba despre finantarea campaniei din 2009, chiar daca, vazand ultimele acuzatii, e vorba de finantarea referendumului pentru cei 300 de parlamentari. Nu finantarea campaniei fostului presedinte. E campania din 2009, vorbim de Traian Basescu, evident tinta e la Traian Basescu, la PMP, si, sigur, in subsidiar, Elena Udrea, pentru ca avem subiecte. Cheltuielile s-au facut pentru publicitate la referendumul pentru 300 de parlamentari. Au fost afisate niste panouri pe strada cu campania pentru referendumul de reducere a numarului de parlamentari"
, a spus Udrea.

Citeste si:
O procuroare vrea să îi audieze pe Donald Trump și pe copiii săi...
O procuroare vrea să îi...

In acelasi dosar a fost pusa sub control judiciar si Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, fiind acuzata de instigare la abuz in serviciu si la spalare de bani.

Tot sub control judiciar, in aceeasi cauza sunt cercetati Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, si omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Basescu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.