Fostul primar al orasului Navodari Nicolae Matei, judecat pentru abuz in serviciu si condamnat pentru dare de mita, a depus doua cereri la Curtea de Apel Constanta, ambele legate de OUG 14, una pentru suspendarea actului administrativ, iar cealalta de anulare, instanta urmand sa stabileasca termen de judecata.

Potrivit reprezentantilor Curtii de Apel Constanta, Nicolae Matei a depus la instanta o cerere de suspendare a OUG 14, pe data de 14 februarie, iar pe 15 februarie a depus o solicitare legata de anularea actului administrativ respectiv.

Curtea de Apel Constanta urmeaza sa stabileasca termenele de judecata.

Fostul primar din Navodari, condamnat pentru dare de mita si judecat pentru abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat

Nicolae Matei a fost condamnat, in februarie 2016, de Curtea de Apel Constanta, la un an si jumatate de inchisoare cu executare pentru dare de mita, fiind incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba. In iunie 2016 fostul primar a fost eliberat.

In aprilie 2014, Nicolae Matei fusese condamnat de Tribunalul Constanta la trei ani si jumatate de inchisoare pentru dare de mita. Instanta a mai hotarat atunci si confiscarea celor doua loturi de teren care au fost date drept mita.

Matei a fost trimis in judecata in decembrie 2012, fiind acuzat ca a cerut sefului Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, denuntator in cauza, sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate si motivate politic. Matei i-ar fi promis ofiterului de politie doua loturi de teren situate in Navodari, cu o valoare de piata de peste 46.000 de euro.

Nicolae Matei mai este judecat, intr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu in forma continuata, tentativa la abuz in serviciu, dare de mita si constituire de grup infractional organizat. Inceput la Curtea de Apel Constanta, procesul a fost stramutat apoi la Curtea de Apel Bucuresti, iar urmatorul termen in acest dosar este pe 7 martie.

Nicolae Matei a fost primar al orasului Navodari din anul 2008 din partea PSD.

Ordonanta 14, atacata si de catre Luiza Cazanescu, acuzata de abuz in serviciu

Ordonanta de Urgenta 14, prin care sunt abrogate prevederile Ordonantei de Urgenta 13, de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, a fost atacata in contencios administrativ si la Curtea de Apel Bucuresti, de catre o persoana condamnata, in prima instanta, pentru complicitate la abuz in serviciu.
Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

Luiza Cazanescu si SC Luisa Casa de Moda SRL au deschis, in 10 februarie 2017, la Curtea de Apel Bucuresti, cate doua procese pentru suspendarea, respectiv anularea Ordonantei 14.

O alta sesizare vizand OUG 14 a fost inregistrata luni, la Curtea de Apel Bucuresti, cand fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz in serviciu in dosarul ANRP privind despagubirea ilegala a lui Horia Simu, a cerut instantei sa sesizeze Curtea Constitutionala in cazul ordonantei care a abrogat ordonanta de urgenta prin care au fost modificate codurilor penale, aratand ca prin acest act normativ i se incalca dreptul la aparare.

Procurorul DNA a cerut respingerea cererii fostului deputat, pe motiv ca nu are legatura cu cauza, judecatorul urmand sa decida daca va fi trimisa la Curtea Constitutionala exceptia de neconstitutionalitate.

Citeste si:
Taxă absurdă în Mamaia-Nord: 200 de lei pentru a sta pe cearceaf
Taxă absurdă în Mamaia-Nord:...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.