Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, cere eliminarea ”ambiguitatilor” cu privire la Ordonanta 13, considerand ca aceasta ar putea fi o "portita legislativa prin care persoanele cu probleme in justitie pot fi salvate" si a afirmat ca nu exista un raspuns juridic asumat de specialistii in domeniu cu privire la situatia OUG 13.

"Reiterez solicitarea PNL de a fi eliminata orice ambiguitate si orice portita legislativa prin care persoanele cu probleme in justitie pot fi salvate de Ordonanta 13, chiar daca aceasta ordonanta 13 a fost abrogata prin ordonanta 14, chiar daca se merge cu ea in Camera Deputatilor si va fi aprobata ordonanta 14 in procedura de urgenta, cu alte cuvinte, invocandu-se faptul ca efectele ordonantei 13 au fost eliminate, ramane in continuare o intrebare fara niciun fel de raspuns, la care nimeni nu poate sa raspunda: Ce s-ar intampla daca in Parlamentul Romaniei majoritatea PSD-ALDE, care am vazut cum functioneaza si actioneaza, noaptea ca hotii, va vota aprobarea ordonantei 13, in conditiile in care ordonanta 14 de abrogare a ordonantei 13 va fi aprobata de Parlament? La aceasta intrebare nu poate sa raspunda nimeni'', a declarat Raluca Turcan, intr-o conferinta de presa la sediul PNL.

Ea a punctat ca nu exista un raspuns juridic asumat de specialistii in domeniu cu privire la situatia Ordonantei 13.

"Aceasta portita lasata in continuare de Liviu Dragnea ramane in Parlamentul Romaniei si avem suficiente motive de ingrijorare ca lovitura incercata la Guvern este doar temporizata si mutata in Parlament", a subliniat Turcan.

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, a declarat miercuri, la Parlament, ca membrii comisiei vor adopta, saptamana viitoare, OUG 14, cu propunerea ca in corpul legii sa fie specificat ca ordonantei de urgenta 13 i-au incetat efectele la data la care a fost abrogata.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.