Premierul Sorin Grindeanu si ministrul de Finante, Viorel Stefan, au fost invitati luni de catre presedintele Klaus Iohannis la Cotroceni, pentru a discuta despre bugetul de stat pe 2017.

Update 12:08- In urma intalnirii care a durat o jumatate de ora, seful statului s-a aratat ingrijorat de buget, pe care l-a calificat ca fiind "problematic si riscant": "La o prima analiza pe care am facut-o, bugetul este unul problematic si riscant. Se prevad venituri care, dupa parerea mea, sunt supraevaluate. Pe de alta parte, se prevad cheltuieli foarte mari. Exista riscul real sa se depaseasca deficitul de 3%", sustine Iohannis.

"Mi s-a parut corect sa cunosc opinia guvernului inainte de a lua decizia pe promulgare sau retrimitere in Parlament",
a mai spus presedintele, citat de dcnews.ro.

Presedintele Klaus Iohannis, intalnire cu premierul si cu ministrul Finantelor

Pe 11 ianuarie 2017 a mai avut loc o intalnire pe aceasta tema.

Seful statului s-a aratat nemultumit de faptul ca s-a taiat din bugetele institutiilor care au atributii in domeniul securitatii nationale. In plus, presedintele este de parere ca bugetul pe acest an este prea optimist, scrie digi24.ro.

Intalnirea a fost programata la ora 11.00.

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2017 a fost adoptat cu 208 voturi pentru si 105 impotriva, iar cel al asigurarilor sociale, cu 208 de voturi pentru si 107 impotriva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.