Florin Iordache a povestit, la Antena 3, ca in urma cu patru zile, dupa ce Guvernul a adoptat OUG 14 de abrogare a ordonantei 13, a mers impreuna cu un prieten in Piata Victoriei.

"Eram cu un prieten si ne-am gandit sa luam pulsul celor din strada. Am trecut printre oameni si colegul meu i-a intrebat ce parere au. Iar ei ziceau: "Nu vedeti ca dau in continuare ordonante". Noi dadusem ordonanta 14. Asa e cool, sa protestam, spuneau oamenii. M-a surprins ca oamenii nu stiau de ce protesteaza", a spus Iordache.

Intrebat daca nu i-a fost teama ca ar putea fi recunoscut, Iordache a raspuns: "Aveam fes in cap si fular la gat. Era seara, la ora zece si am vrut sa vad care este pulsul".

Iordache a adaugat ca a sperat ca protestele vor inceta dupa ce isi va da demisia si ca, in opinia sa, Ordonanta 13 reprezinta doar un pretext pentru aceste manifestatii, conform observator.tv.

"Eu personal am speram ca daca mi-am dat demisia, se opresc protestele. Ordonanta este un pretext, cei care protesteaza sa se uite pe actele normative. Legile nu se fac in piata", a mai spus Iordache.

Anterior, Florin Iordache a declarat, la plecarea din Ministerul Justitiei, ca regreta ca nu a existat o mai buna comunicare: "Regret ca trebuia o mai larga comunicare. Din punctul meu de vedere, s-au facut demersuri normale, constitutionale si aceste demersuri trebuiau facute printr-o mai buna comunicare".

Intrebat daca a fost la manifestatiile din Piata Victoriei, Iordache a raspuns: "Da, intamplator am fost, pentru ca am vrut sa vad care este perceptia oamenilor. Sunt oameni nemultumiti, fara indoiala, de aceea am si hotarat sa-mi dau demisia. Nu este normal in acest moment sa avem Romania rupta in doua, cu doua mitinguri - unul in Piata Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, oameni care scandeaza si foarte multi dintre ei nu au citit continutul actelor normative".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.