Guvernul a aprobat astazi Ordonanta de Urgenta prin care se completeaza OUG 51/2015 privind unele masuri pentru realizarea de investitii la operatorii economici din industria de aparare si pentru modificarea si completarea unor acte normative, se arata in comunicatul Executivului remis catre 9AM.ro.

Astfel, agentii economici din industria de aparare, industrie de interes strategic pentru securitatea nationala, in situatia contextului geopolitic actual, vor fi sprijiniti in realizarea de investitii pentru retehnologizarea capacitatilor de productie, modernizarea activelor deja existente sau crearea unor noi capacitati de productie. De aceasta masura pot beneficia operatorii economici care dispun de un plan de restructurare sau reorganizare aprobat in conditiile legii, carora li se lasa la dispozitie 60% din veniturile obtinute prin valorificarea activelor devenite disponibile.

“Este un moment de referinta al business-ului industriei apararii romanesti, industrie cheie, ce are nevoie de o pozitie pe piata ferma, puternica, cu echipamente moderne si concurentiale. Este o masura esentiala prin care industriei de aparare i se ofera un suport important, care are capacitatea reala de a o ajuta sa se dezvolte si sa redevina cu adevarat competitiva. Ministerul Economiei devine, astfel, partenerul principal al tuturor agentilor economici cu un plan sustenabil de crestere si dezvoltare si avem datoria morala de a-i sprijini prin toate mijloacele posibile, sa se inzestreze cu cea mai noua tehnologie, sa atinga standardele partenerilor nostri NATO." a declarat Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu.

Retail jobs

Prin acest act normativ, se creeaza premisele dezvoltarii unor programe de restructurare si eficientizare reale ale agentilor economici, care sa conduca la imbunatatirea situatiei economico-financiare, industria de aparare avand nevoie stringenta de investitii, la diminuarea semnificativa a platilor restante, la sustinerea anumitor programe specifice cresterii capacitatilor de productie in domeniul apararii.

Masura vizeaza, totodata, si crearea conditiilor necesare ca agentii economici din industria de aparare sa poata satisface necesitatile de inzestrare ale institutiilor din cadrul Fortelor Sistemului National de Aparare.

La elaborarea proiectului de act normativ au fost avute in vedere solicitarile si recomandarile patronatelor si sindicatelor din cadrul operatorilor economici carora le vor fi aplicate aceste masuri, mai relateaza Guvernul in comunicatul de presa.

Citeste si:
Dancă: Guvernul trebuie să vină de urgență în Parlament cu soluții...
Dancă: Guvernul trebuie să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.