Presedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, a declarat, joi, dupa audierea directorului Eduard Hellvig si a ministrului Carmen Dan, ca protestele sunt "manipulate", precizand ca este o concluzie personala, bazata pe informatiile adunate din "presa", potrivit carora 85% din protestatari nu au citit Ordonanta 13.

Intrebat daca s-a ajuns la o concluzie dupa audierile din Comisia pentru controlul SRI privind protestele, si daca ele sunt manipulate, Tutuianu a raspuns afirmativ.

"Evident ca sunt manipulate. Problema sau intrebarea ar fi cine le manipuleaza. Cred ca asta e raspunsul. S-au discutat foarte multe lucruri in comisie, eu v-am oferit informatia care poate fi adusa public", a spus el.

Intrebat daca aceasta este opinia SRI, Tutuianu a raspuns ca el nu a facut aceasta afirmatie si nu doreste sa intre in acest "joc". Intrebat insa a cui este aceasta parere si pe ce se sustine, Tutuianu a afirmat: "E, daca vreti, o concluzie personala, ca sa inchidem subiectul".

Presedintele Comisiei a fost intrebat si in ce calitate face aceasta afirmatie, daca este ca oficial al Comisiei sau ca membru PSD, el spunand ca nu se imparte ”in mai multe bucati".

Tutuianu: "85% din cei din Piata Victoriei nu au citit OUG"

Tutuianu a spus ca s-a discutat si despre protestele de la Palatul Cotroceni. "S-a discutat si despre protestele de la Cotroceni, in contextul general al protestelor din tara", a afirmat el.

Intrebat daca sunt manipulate si acestea, Tutuianu a revenit la protestele din Piata Victoriei.

"Dumneavoastra vi se pare ca nu exista o manipulare in conditiile in care peste 85% din cei care sunt in piata nu au citit Ordonanta? Daca vrem sa discutam serios, ca vad ca daca dau raspunsuri un pic mai oficiale nu le intelegeti foarte bine", a spus el.

Tutuianu a precizat ca are aceste informatii "din ce scrie presa".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.