Europarlamentarul Monica Macovei a tras un semnal de alarma, miercuri seara, spunand ca Liviu "Dragnea si guvernul pe care il controleaza isi aduna fortele in Parlament".

Macovei sustine ca pericolul controversatei OUG 13 nu a trecut, ci acesta ramane pana cand OUG 14, ordonanta de abrogare, "nu este adoptata prin lege de Parlament, completata si modificata astfel incat sa nu existe nicio portita de procedura sau juridica de a fi atacata la Curtea Constitutionala".

"Tot astfel, ordonanta hotilor-OUG 13 trebuie respinsa prin vot in Parlament. Legea de aprobare a OUG 14 trebuie sa contina articolele care aplica decizii ale CCR si prevederi ale Directivei europene privind prezumtia de nevinovatie", explica fostul ministru al Justitiei pe pagina sa de Facebook.

Macovei a criticat si declaratiile de astazi ale premierului Sorin Grindeanu.

"Premierul Grindeanu a spus astazi doua lucruri. Guvernul nu va mai discuta despre modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, dar ne spune asta dupa ce raul a fost facut prin OUG 13 si a fost trimis la Parlament. Incredibil si prevestitor de rele, Grindeanu mai zice si ca OUG 13 a fost corecta pe fond. Deci hotii nu se lasa si planul lor este sa-si atinga scopul in Parlament"
, a notat Monica Macovei citata de Ziare.com.

Europarlamentarul a vorbit si despre seful PSD, Liviu Dragnea, pe care il acuza ca manevreaza partidul dupa bunul plac.

"Condamnatul Dragnea a acaparat puterea la toate nivelele: le-a interzis parlamentarilor PSD sa voteze la motiunea de cenzura, de frica sa nu existe tradari; si-a adus sustinatorii, primari si presedinti de consilii judetene din PSD in balcoanele din Parlament, sa gireze ilegalitatile Guvernului si sa arate ca nu este singur.

Grija lui Dragnea este sa nu piarda nicio parghie de putere, nici in partid, nici din Guvern, nici din Parlament, pentru a-si mentine pozitia de sef al grupului infractional organizat", a aratat Macovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.